![](https://static.wixstatic.com/media/028162_ec881d5743e849f69967dbf853d26769.jpg/v1/fill/w_675,h_450,al_c,q_80,enc_auto/028162_ec881d5743e849f69967dbf853d26769.jpg)
טיפוח עור הפנים תלוי לא רק בסוג העור שלך, אלא גם בסוג הזדקנות עור הפנים שלך.
מרגע הולדת, עור מתחיל לעבור שינויים הקשורים לגיל. בואו נסתכל על כמה מאפיינים ספציפיים של העור על פי גיל.
עור שזה עתה נולד
בתינוקות, שזה עתה נולדו, העור מכוסה בחומר-סיכה דמוי גבינה - vernix caseosa, המורכב משומן, גליקוגן, תמציות, מלח וכולסטרול, חומצות מריחות ונדיפות וויטמינים. לאחר מספר ימים הוא נעלם ומתפתחת אריתמה של הילוד. העור הופך לאדום עז, לפעמים עם גוון כחלחל. לאחר יומיים-שלושה מוחלפת היפרמיה בקילוף, מבוטא במיוחד בכפות הידיים והרגליים.
עור תינוקות וילדים עד גיל התפתחות הורמונלית
עם זאת, לעור הילדים יש מספר תכונות:
האפידרמיס (השכבה החיצונית) דקה יותר והתאים קטנים בהרבה. גירוי בעור מתפתח ביתר קלות.
צפיפות בלוטות הזיעה גבוהה פי 5-7 מאשר אצל מבוגרים. יחד עם זאת, עובי השומן התת-עורי נמוך יותר. לפיכך, ויסות תרמי פחות מושלם, נטייה גדולה יותר להיפותרמיה או התחממות יתר.
כמות גבוהה יותר של בלוטות השומן מובילה לעובדה כי עור ילדים הוא לעתים קרובות יותר מהסוג השומני מאשר יבש.
היכולת ליצור מלנין (חומר טבעי המסנן UV קרני השמש) נמוכה מזו של המבוגר ולכן תינוקות הם כל כך חסרי אונים ביחס לפעולה של הקרניים האולטרה סגולות.
כתוצאה מהשינויים העור מתעבה, תפקידי המגן שלו הופכים מושלמים יותר ויותר.
מצב הורמונלי והשפעתו על העור
מתחילת גיל ההתבגרות ( אצל בנות בגיל 8-13) ועד גל 25-30 מתרחשת היווצרות מבנה העור הסופי. בהשפעת הורמוני המין הנשיים, חל שינוי הדרגתי באחוז הקרמידים (קרמיד) מסוגים שונים השולטים באובדן מים באפידרמיס (TEWL). זה מוביל לירידה הדרגתית ברמת הלחות בעור. יש צורך להשתמש בתמרוקים השומרים על רמה רגילה של לחות העור.
עור נשים בגיל 30+ שנים
סימני הגיל הראשונים מתחילים להופיע. אילו שינויים שמתרחשים לאחר 30:
הדומיננטיות של שכבת הקרנית של האפידרמיס, קצב היווצרותם של תאי העור החדשים יורד ועובי שכבת התאים המתים עולה. תהליך זה גורם לעור להראות חסר צבע וחסר חיים;
ירידה בייצור סיבי קולגן ואלסטין, שינויים ניווניים שלהם, מדענים מצאו כי החל מגיל 30, סינתזת הקולגן יורדת ב -1% בשנה. ברמת הדרמיס קולגן וסיבים אלסטיים מתעבים, סידורם הופך לכאוטי יותר ותהליך התחדשותם מאט. העור מאבד מגמישותו;
הפרעה במיקרו-סירקולציה מובילה להידרדרות העור, הפרעה הדרגתית במיקרו-סירקולציה מובילה לירידה בהזנה, אשר בתורה מעוררת מעגל הקסמים של תהליכי הזדקנות מואצים. בנוסף, אספקת דם מופחתת מביאה להידרדרות בגוון העור;
דיסטוניה שרירית - הפרעה בטונוס שרירי הפנים והצוואר, שרירי אזור המצח והסנטר מתכווצים ויוצרים קמטים רוחביים ואורכיים עמוקים. להיפך, שרירי אזור הלחיים צונחים וגורמים לצניחת זוויות הפה ולעיוות סגלגל הפנים.
תכונות העור נשים בגיל 40+
הירידה בעובי האפידרמיס נמשכת. ככל שכמות סיבי הקולגן יורד בדרמיס, הם מתעבים, מתרחשת ניוון רקמות חיבור, כלומר: חלק מהסיבים נדבקים זה לזה או מתפרקים. כמות החומצה ההיאלורונית בעור פוחתת, שמוביל להתייבשותו. גילויי הגיל החיצוניים ניכרים עד כה רק באותם אזורים שבהם מסוכמים בבת אחת כמה גורמים של נטייה שלילית, למשל: קמטוטים מופיעים בזוויות העיניים, עומק קפל הנזולביאלי גודל בהדרגה, קפלים מופיעים על עור העפעפיים, קפלי עור או "סנטר כפול " מופיעים על הצוואר, הפרעות במיקרו-סירקולציה מובילות למראה בולט של כלי הדם - רוזצאה.
עור נשים מעל גיל 50
העלייה בתהליכי הזדקנות העור דומה אפקט כדור השלג והיא קשורה להאטה משמעותית בתהליכי התחדשות. ברמה הפתופיזיולוגית, השינויים הבאים מתרחשים בעור:
דליל העור
הפחתת שכבת שומן תת עורית בפנים, בלחיים ובצוואר,
ירידה בכמות החומצה ההיאלורונית בדרמיס,
הפחתה ושינוי קולגן,
ירידה באספקת הדם לעור
שינוי בסוג העור לצד היבש, לפעמים אפילו "קלף"
עלייה ב- pH העור לכוון האלקליין וירידה בתכונות המחסום של האפידרמיס,
הופעת כתמי גיל.
רשימת ביטויים חיצוניים:
עיגולים ושקיות מתחת לעיניים
קמטים במצח אופקיים
קמטים אנכיים בין הגבות
קמטים מתחת לעיניים
פטוזיס של העפעף העליון
התרחבות מתמשכת של נימי דם
קפלי nasolabial עמוקים
קמטוטים בזוויות העיניים
לנטיגו סנילי ("נמשים" סנילים)
קמטים רדיאליים סביב השפתיים
סנטר כפול
שינוי צורת הפנים
המלצות לטיפול אנטי-אייג'ינג העור:
1. פילינג שכבת העור העליונה (האפידרמיס) - המאיץ תהליך התחדשות. 2. המרצת זרימת הדם - הגברת הזנה ולחות. 3. גירוי התחדשות סיבי הקולגן מסוג 1 ו -3, וכן הגברת ייצור החומצה ההיאלורונית בעור - האחראיים על אלסטיות (טורגור) העור.
Comments